De House Top 1000 is een uniek eerbetoon aan de muziekstroming die niet alleen een muzikale revolutie teweeg heeft gebracht, maar voor velen een way of life is.

DE HOUSE
TOP 1000

De unieke lijst De House Top 1000 is een lijst met de 1000 allerbeste en de populairste houseplaten ooit gemaakt in de afgelopen jaren en wordt uitsluitend samengesteld door de luisteraars en bezoekers van de e kanalen van de House top 1000. Daarbij worden geen commerciële concessies gedaan aan de volgorde van de tracks. Dat is uniek in Nederland. De allereerste House top 1000 werd in 1996(!) georganiseerd op het lokale radiostation NRG in de omgeving Haaglanden. Dat was in die tijd een NOG grotere klus, want iedere track werd gedraaid vanaf vinyl. Na 14 jaar werd het tijd voor een hervatting op de toenmalige dancezender Fresh FM en met zeer groot succes. Het evenement is voor houseliefhebbers niet meer weg te denken en maakt onlosmakelijk deel uit van de Paas- of Pinksterbeleving.

Ons Verhaal

Over de jaren

^
2010 - 2017

Fresh FM

Jarenlang, van 2010 tot en met 2017 was de House Top 1000 te horen op de regionale commerciële radiozender Fresh FM. De editie van 2017 was niet alleen de laatste, het was zéker ook de editie met de meest opvallende ontknoping, vanuit de studio van Armin van Buuren.

^
2018 - Heden

Wild FM & Deep Radio nemen het stokje over

Na het wegvallen van Fresh FM moest de lijst op zoek naar nieuw onderdak. Dat werd aanvankelijk gevonden bij het nieuwe online radioplatform 247Ultra, maar dankzij een samenwerking met het regionale radiostation Wild FM was de lijst ook ‘gewoon’ via de FM frequenties te beluisteren. Vanaf 2020 is het populaire dance radiostation Deep Radio de nieuwe partner van Wild FM en de House Top 1000.